Search
Close this search box.

LVK2: Lyžařský výcvikový kurz 2019

Den první a druhý: sobota 26. ledna a neděle 27. ledna 2019

Dorazili jsme do sněhového království v pořádku, ubytovali jsme se, přežili první rušnou noc a vyrazili na svah. Celý den jsme lyžovali v areálu U Kostela, naše „sněžěnka“ Sofča si vysloužila obrovský potlesk při večerním hodnocení, protože ráno ani nevěděla, jak se zapínají přezka u lyžařských bot a pozor! Už během dopoledne dvakrát vyjela vlekem na cvičné louce, dolů jezdila vytrvale a krásně, odpoledne pod vedením instruktora vládi zvládla i jízdu na pomě a bravurně sjíždí 400 m dlouhou sjezdovku. ostatní se pod vedením instruktorů hodně zdonalují, dokonce i Ráchel a Michal vzali na milsot hlky a jak jim to frčí!

Den třetí: pondělí 28. ledna 2019

Dnes jsme lyžovali opět pod vedením svých instruktorů, důraz klademe především na bezpečnost, takže je samozřejmostí rozcvička před lyžováním. Králem sjezdovek je pro dnešek asi Štěpán, ten tak usilovně trénoval správné zařazení do družstva, že s sebou vzal i plůtek, očividně se cítil zamotán v síti docela dobře. Už i Krakonoš vidí, jak skvělí lyžaři jsou od nás ze školy, takže se objevila i panoramata a na zítřek máme slíbené sluníčko. Každý večer probíhají tematické přednášky a pokračujeme ve sdílení zážitků z lyžování, to se vždycky dost nasmějeme. Zítra 2 družstva jedou zkusit kvalitu sněhu na sjezdovce Pomezky, ostatní, budou-li jim stačit síly a troufnou si, vyrazí na Pomezky ve středu dopoledne.

Den čtvrtý: úterý 29. ledna 2019

Dnešní den, ač bývá prý označován za „kritický“, se opravdu povedl. Krakonoš nám ukazoval krásy Krkonoš, i sluníčko poslal. Štěpán celý den ani jednou nespadl, 2 družstva poznala další část areálu – Pomezky, kam se zítra vypraví další družstva. Už jsme zkoušeli i trénink na páteční slalom a odpoledne jsme strávili na bowlingu. Večer kromě tradičního sdílení zážitků ze svahu jsme si při první diskotéce pěkně zatančili. A dorazila Maruška, takže je nás zase o jednoho lyžaře více.

Den pátý: středa 30. ledna 2019

Dnes byl asi jeden z nejkrásnějších dnů, které můžete na horách zažít, slunečno, mrazivo… Dopolední výcvik probíhal na Pomezkách i U Kostela, odpoledne jsme pilovali dovednosti a dnes úplně všichni, i „sněženky“ jeli U Kostela tisícovku. Skupinka č odpoledních nelyžařů se vypravila po stopách historie Malé Úpy a večer nám vše, co se dozvěděli, pěkně názorně prezentovali, velký úspěch mělo pantomimické předvedení pádu letadla po nárazu do Sněžky. Večer, pro velký úspěch včerejšího diskotančení, byl po hrách a přednášce zase ve znamení rytmu. Zítra podle ranního počasí rozhodneme, jestli budemem všichni U Kostela nebo si někteří dají opakování lyžovačky na Pomezkách.

V Malé Úpě zpracovala Mgr. Šárka Eisová