Search
Close this search box.

LVK1: Lyžařský výcvikový kurz 2022

Den první: pondělí 21. února 2022

Odpoledne jsme přijeli do Rejdic a ubytovali se na chatě Panorama. Rozdělili jsme se na pokoje, vybalili lyže a přeskáče a ubytovali jsme se. Začali jsme teplou večeří, pan kuchař nám připravil sekanou s kaší. Večer jsme si ve společenské místnosti popovídali o pravidlech pobytu na horách a seznámili se s denním plánem na úterý. První den jsme ukončili večerkou ve 22:00.

Den druhý: úterý 22. února 2022

Přes noc nasněžilo. Bílý svah láká. Děti byly rozděleny do družstev, členové každé skupiny se na svahu poznají podle barvy rozlišovacího dresu. Trénovali jsme pět a půl hodiny, samozřejmě s polední pauzou. Kuchyně skvěle vaří a dětem jídlo chutná. Úspěšný den jsme uzavřeli přednáškou o sjezdovém lyžování a diskotékou.

Den třetí: středa 23. února 2022

Sluneční paprsky a teplota lehce nad nulou způsobily, že sníh na sjezdovce byl měkčí, což vyhovovalo především začínajícím lyžařům. Instruktoři rozjezdili i poslední nelyžaře na dětském vleku v horní části sjezdovky. Radost z jízdy byla bezbřehá. Už lyžujeme všichni. Večer jsme si oživili znalosti anglického jazyka v kvízu o olympijských hrách a vyhledávali jsme zajímavosti o sjezdovém lyžování.

Den čtvrtý: čtvrtek 24. února 2022

V dopoledním výcviku se všechna mužstva zdokonalovala v lyžařských dovednostech. Sjezdovka byla krásně upravena, v noci mrzlo a my jsme lyžovali na ranním „manšestru“. Odpoledne jsme vyrazili na procházku. Cílem byla nedaleká rozhledna Štěpánka. Po občerstvení proběhla sněhová bitva, koulovačka. Večer přijel na chalupu člen horské služby se zajímavou přednáškou. Děti se zaujetím poslouchaly a měly spoustu dotazů.

Den pátý: pátek 25. února 2022

Dnešek byl závodním dnem. Paní instruktorky si přivstaly a navrtaly tyče na slalom. Závodníci přijížděli na start po družstvech, začínali červení, po nich fialoví, oranžoví a jako poslední startoval tým žlutých. Každý tým bude mít bodována první tři místa. Odpoledne jsme lyžovali pod modrou oblohou, sluníčko příjemně hřálo. A protože jsou sedmáci nadšenými lyžaři, rozhodli se někteří jít ještě na večerní lyžování. Sportovní den jsme zakončili kvízem v německém jazyce a hraním společenských deskových her.

Den šestý: sobota 26. února 2022

Přestože nám dnes povětrnostní podmínky nepřály, své kilometry na sjezdovce jsme si odjezdili. Dnešek byl dnem vyhodnocení vědomostních soutěží a lyžařských dovedností. Nejlepší si odnášejí medaile a uznalý potlesk svých kamarádů. Lyžařům byly předány diplomy a věcné ceny. Sladké odměny za úspěšná řešení jazykových soutěží si odnášejí vítězné týmy. Úspěšný večer jsme zakončili diskotékou.

Den sedmý: neděle 27. února 2022

Dnes jsme se rozloučili se sjezdovkou. Slunce svítilo od rána. Večer jsme vyhodnotili nejlepší pokoje. Každý účastník kurzu si odnáší několik drobností na památku. Lyže jsou zabaleny, věci jsou v taškách a děti tančí na parketu. Zítra naložíme zavazadla a mezi 12:00 a 13:00 budeme na Kladně. Děti vypadají velmi spokojeně. Závěrem bych ráda poděkovala hlavní organizátorce Mgr. Janě Tatíčkové, odvedla skvělou práci. 

V Rejdicích zpracovala Mgr. Jana Havlůjová a kolektiv