Search
Close this search box.

LVK1: Lyžařský výcvikový kurz 2020

Den první a druhý: sobota 11. ledna a neděle 12. ledna 2020

Včera jsme dorazili do Krakonošova v pořádku, je nám prima a lyžařské zpravodajství hlásí: Všichni lyžujeme a máme na čem, naši prvolyžovníci dnes už jezdili na vleku, Sněžka se nám ukazovala v celé své kráse, Černá hora taky a zítra se podělíme o další fotomomentky a zážitky. Zdravíme do nížin, SKOL.

Den třetí: pondělí 13. ledna 2020

Dnes jsme lyžovali celý den. Všichni, i ti, kteří lyžují poprvé, jezdí na vleku. Naše „fialky“ odpoledne krásně, bezpečně a elegantně sjeli dvakrát i celou sjezdovku. Sluníčko dnes nebylo, ale Sněžka se nám ukazovala celý den. Moc si užíváme prodlouženou sjezdovku Hakárek. Večer po přednášce ze zdravovědy – resuscitace – byla diskotéka se skvělými tanečníky a parádní atmosférou!

Den čtvrtý: úterý 14. ledna 2020

Krakonoš nám na dnešek přichystal počasí skoro bez mráčku. Trénujeme správný pohyb v oblouku, odbouráváme nesprávné návyky a užíváme si i odpočinkové aktivity.

Den pátý: středa 15. ledna 2020

Užíváme si horského sluníčka a čerstvého povětří, všeho máme od Krakonoše dostatek. Dnes bylo žluté družstvo lyžovat na Pomezkách, odpoledne už jsme zase všichni lyžovali U Kostela. Večer jsme se dozvěděli něco ze zdravovědy, hlavním tématem byly zlomeniny. Zítra nás čeká další slunečný den a lyžovačka.

Den šestý: čtvrtek 16. ledna 2020

Dnes si na Pomezkách krásně zalyžovalo družstvo v oranžových dresech, my ostatní jsme trénovali hlavně na slalomovém svahu U Kostela. Večer byla parádní maškarní diskotéka a „polárník“, který nesmí na kurzu chybět. Ale v deset už byl na pokojích klid, protože zítra nás čeká dopoledne závěrečný závod ve slalomu a odpolední lyžování. Užíváme si i mimo sjezdovku na sněhu, kterého sice ubývá, ale pořád je to na parádní lyzovačku a řádění na sněhu.

Den sedmý: pátek 17. ledna 2020

Dopoledne jsme všichni závodili ve slalomu, trať byla velmi rychlá, ale zvládli ji ve skvělých časech všichni účastníci kurzu. Dokonce se letos jela i kategorie dospělých a měli jsme nevídanou podporu 40 diváků. Odpolední lyžování bylo fakt luxusní na tvrdém povrchu, nevadila nám ani mlha, kterou jsme v tomto slunečném týdnu ale zažili poprvé. Po večeři, měli jsme řízky, jsme vyhlašovali vítěze různých soutěží a následovalo zhodnocení kurzu. Nezapomněli jsme poděkovat všem, kteří se na tomto náročném, ale úžasném týdnu na horách podíleli. Instruktorovi Vláďovi z LŠ ELIŠKA, týmu Penzionu 113, vlekařům a rolbařům SKI areálu U Kostela, paní zdravotnici, panu instruktorovi Abrhámovi, pedagogům naší školy, kteří kurz zorganizovali a realizují. Největší pochvala a poděkování však patří našim žákům a jejich rodičům, kteří tuto školní aktivitu podporují. Velmi si také vážíme především finanční podpory LVK z prostředků Spolku rodičů Desítka.

V Malé Úpě zpracovala Mgr. Šárka Eisová