Search
Close this search box.

Den dětí očima našich žáků

Z pohledu hráček přehazované…

K oslavě Mezinárodního dne dětí se pořádal turnaj v přehazované. Proti sobě se utkaly žákyně z druhého stupně. Na menším hřišti hrály 6. a 7. třídy a na větším vedly boj 8. a 9. Vyjma VIII.B se účastnily všechny třídy, které se až do konce nevzdávaly.

Mladší skupinu ovládla VII.B a proti nim se postavily vítězky starší skupiny, IX.A. Při napínavém a dlouho vyrovnaném finále se ukázala převaha IX.A, která celý turnaj nakonec vyhrála.

Zpracovala VIII.C

Z pohledu žáků plnících úkoly…

Den dětí si všechny děti ve škole užily! Na hřišti byly připraveny různé zábavné soutěže. Mou nejoblíbenější, a myslím, že i ostatních žáků ze třídy, bylo poznávání vlajek států. Největší oříšek byla vlajka Thajska. Když jsme v soutěži uspěli, tak jsme dostali kartičku. Tu jsme si mohli vyměnit za nějakou dobrotu nebo plyšáka.

Těšíme se na příští rok!

Zpracovala Johana Kunzová z IV.A

Z pohledu stánkařů…

Na naší škole se Den dětí tradičně slaví na hřišti nebo v údolí. Tento rok se slavil na hřišti. Vedení školy pro nás připravilo Den dětí v podobě her. Od páté třídy si děti mohou udělat svůj vlastní stánek. Děti do páté třídy běhají na hřišti, plní úkoly na stáncích a dostávají za to body, které potom utratí na stánku s věcmi na prodej. Já s kamarádkami jsem měla stánek. Vymyslely jsme ochutnávku jídla na slepo. Se všemi stánkaři jsme měli sraz před školou. V první chvíli jsme nevěděli, co máme dělat, ale po chvíli jsme se chytili. Když jsme došli na hřiště, tak se udělala docházka. Potom jsme si zabrali prostor na stánek, roztáhli jsme deku a potom začali chodit třídy od nejmenších po největší. Celý den jsem si užila na maximum.

Zpracovala Kateřina Semorádová z V.A

Velmi krásné počasí, teplý sluneční den nás zastihl zrovna, když paní ředitelka uvolnila celou školu, aby mohla oslavit svátek čili Den dětí. Část druhého stupně včetně některých páťáků se ráno seřadil a odešel na velké hřiště. Poté, co zkontrolovali docházku se ostatní odebrali stavět si stánky. Já zůstala u vydávání cen. Nejprve mi přišlo, že se tam jenom pletu a chtěla jsem navrhnout, že se vždy jeden půjde projít, aby nás tam nebylo moc. Jakmile však přiběhly, přišly a přiskákaly první děti, tak se to seběhlo úplně jinak. Každý z nás měl dost práce a s jistotou mohu říci, že si nikdo nemyslel, že je na zbyt. Všem dětem, které nás navštívily, přišlo všechno předražené. Ale ono to tak nebylo, protože papírky nasbíraly až moc rychle. Přestože já jsem byla obhlédnout stánky jen jednou, mně to vůbec nevadí, nejvíc se mi líbil úžasný pocit, že pomáhám a že dělám radost. Také bych nerada zapomněla na to, jaký se dětem vykouzlil úsměv na tváři, když dostaly nějakou hračku.

Zpracovala Elena Bucková z V.A

Z pohledu fotbalistů…

Jako každý rok nám škola zařídila, abychom se o Den dětí neučili. Místo toho, jsme šli soutěžit. Oslavy se konaly na velkém hřišti u průmyslovky, ale já a můj kamarád jsme byli vybráni abychom šli hrát fotbal. Ve skupině jsme měli VIII.C, VI.B a VI.A. Ráno v 7 hodin jsem se šel rozcvičit na hřiště. Přicházeli tam kluci, ale i pár fotbalistek. Potom přišel pan učitel Zborka a pan učitel Homola a mohlo se začít hrát. Hráli jsme až třetí zápas proti VI.A. Vyhráli jsme. Dal jsem dva góly. Potom jsme měli menší pauzu. A mezitím přicházeli fanoušci. Druhý zápas jsme hráli proti VI.B. Nakonec to skončilo 1:1. Opět jsme měli menší pauzu. A nakonec nás čekal nejtěžší zápas ve skupině proti VIII.C. Prohráli jsme, ale měli jsme jasný postup. Losovalo se proti komu budeme hrát čtvrtfinále. Nakonec jsme hráli s IX.A a opět jsme prohráli. Takže jsme hráli o páté místo s VI.B. Měli jsme více šancí, ale nedokázali jsme je využít. A dokonce tam přišli kluci z naší třídy. Šlo to až do penaltového rozstřelu, penaltu jsem neproměnil a to samé Tobiáš. Prohráli jsme, bohužel. Nakonec to vyhrála IX.A s hostujícím hráčem z IX.B.

Zpracoval Dirk Drechsel z V.A

Všem děkujeme!