Search
Close this search box.

Úspěchy našich žáků: Skvělé páté místo v silné konkurenci!

Od 5. dubna do 7. dubna 2019 se v německém Netzschkau již pošesté konal žákovský turnaj ve vybíjené. Jedenáct týmů z Česka a Německa se během víkendu utkalo o putovní Bad Brambacherský pohár, který si žáci naší školy přivezli domů již dvakrát.

Po příjezdu do nedalekého městečka Limbach jsme byli ubytováni v nádherných chatkách označených vlajkami severoevropských zemí. Zatímco chlapci spali ve „Švédsku“, naše děvčata se ubytovala v „Dánsku“. Trenéři pak nad svým mužstvem bděli z nedalekého „Islandu“.

Rychle jsme si vybalili a hurá do haly! Hned první den na nás totiž čekaly čtyři obtížné zápasy. Náhoda tomu chtěla, že jsme do skupiny, stejně jako před dvěma lety, dostali všechny medailisty z minulého ročníku, bylo nám tedy jasné, že nepůjde o procházku růžovým sadem. První klání s Montessori školou z Prahy jsme sice těsně vyhráli, ovšem pak na nás „nastoupili“ obhájci titulu ze ZŠ Jakutské, kteří nás doslova smetli ze hřiště. Ani následná porážka se školou Dualingo Jena nám příliš sebevědomí nedodala, mužstvo to ale nikterak nedemoralizovalo, naopak, hráče tyto dva neúspěchy ještě víc stmelily. Ve čtvrtém zápase jsme potvrdili především morální kvality. Proti škole Busch-GS z Lipska jsme bojovali doslova do posledního muže a v závěru ji porazili o pouhé dva body. Zápas se zdál zprvu téměř ztracený, ovšem týmový duch nakonec dotlačil mužstvo ke zdárnému konci. Zpět do místa ubytování se nám tedy odjíždělo lehce, sebevědomí povstalo z popela, v týmu panovala skvělá nálada. K večeři na nás čekaly pochoutky z grilu, a pak už jsme se pomalu chystali ke spánku. Mužstvo potřebovalo po dlouhém náročném dni odpočinek.

V sobotu jsme sehráli šest dalších zápasů ve skupině, čtyři vítězství, jedna porážka a jedna remíza nás zařadily na celkové třetí místo ve skupině. Nelze nezmínit zápas s jasným favoritem turnaje Dualingem Jena, který nás předešlého dne vysoce porazil, my mu však tentokrát uštědřili jeho první porážku vůbec. Právě toto vítězství nás posunulo přímo do čtvrtfinále. Věděli jsme, že se následujícího dne ráno utkáme se Základní školou Zdeňka Petříka o přímý postup do semifinále. Užili jsme si tedy dvě hodiny v bazénu, další skvělou večeři, a pak zas šup do postele!

Závěrečný den turnaje pro nás bohužel začal špatně. Kladenské derby vyznělo po lítém vyrovnaném boji nakonec ve prospěch Staré Amálky. Prohra byla o to bolestnější, že šlo o nejtěsnější možný výsledek. V mužstvu zavládla krize, bylo nesmírně těžké hráče znovu namotivovat do boje o páté místo. Před námi byly ještě dva západy, které bylo třeba oba dovést do vítězného konce. Opět ale nakonec zvítězil bojovný duch! Po dvou vítězstvích, z nichž to druhé bylo nad obhájcem loňského titulu, jsme tedy nakonec skončili pátí a odvezli si domů krásný dalekohled a nový míč. Tím budeme během následujícího roku poctivě trénovat. Napřesrok se totiž do Německa vrátíme a jistě budeme chtít dosáhnout ještě výš!

Zpracoval Mgr. Jiří Homola