Search
Close this search box.

LVK2: Lyžařský výcvikový kurz 2018

Den první a druhý: sobota 27. ledna a neděle 28. ledna 2018

V sobotu jsme za deště vyrazili do Krakonošova, jeli jsme bezpečně, dlouho, dlouho a sníh nikde. Až za Trutnovem se v dálce zabělalo a hurá, na Pomezkách nás čekalo sněhové království. Ubytovali jsme se, k večeři byla rajská, večerní přednáška o nebezpečí na horách, o chování na sjezdovkách a při pohybu v horském terénu všechny zmohla a tak byl už o půlnoci v chalupě klid, všichni spokojeně spali, aby načerpali sílu na první den na lyžích.

V neděli sice nebylo slunečno, ale nepadal sníh, ani déšť, nebyla mlha, prostě bylo nám celý den fajn, i když sníh byl mokrý a těžký. V HMÚ jsou ale nejlepší rolbaři na světě, takže i s takovým sněhem upravili svah, že se nám jezdilo jedna radost. 4 družstva zdokonalovala v areálu U Kostela své lyžařské dovednosti a největší radost nám jako vždy udělali naši prvolyžaři – je jich osm, šest z nich už odpoledne bezpečně vyjelo pomou na sjezdovce nahoru, jde nám všem skvěle sjíždění šikmo svahem ve správném lyžařském postoji, bezpečně umíme zastavit a někteří už začínají točit první oblouky. Dvě prvolyžařky zatím preferují jízdu po rovině, i do kopce se jim to líbí, bravurně zvládají i jízdu šikmo svahem a zítra se chystají taky na vlek! Po večerní přednášce o úrazech a první pomoci, zvláště v horském prostředí, jsme se odreagovali na diskotéce. Posíláme pozdravení ze zasněžených hor do nížin a zítra se zase ozveme.

Den třetí: pondělí 29. ledna 2018

Dnes se to lyžovalo! Sluníčko, teplíčko, všichni už jezdíme na sjezdovce U Kostela nahoru a dolů, někteří prozkoumali i Pomezky. Večer jsme skládali básně a máme se tady krásně… Přestože v nížinách je jaro, k nám, do hor, zavítala polárnická výprava. 5 polárníků soutěžilo, kdo by v extrémních mrazech obstál nejlépe. Posuďte sami, jestli byste s takovou vrstvou oblečení vydrželi i na pólu, Eliška určitě ano.

Den čtvrtý: úterý 30. ledna 2018

Dnes jsme zvládli i tzv. kritický den. Byl krásný, mrazivý, sjezdovka poprvé tvrdá a opět skvěle upravená. Jízdu to zrychlilo, odhalilo drobné chyby při postavení lyží, ale vše jsme pilovali celé dopoledne v areálu U Kostela. Odpoledne jsme vyrazili na bowling na Pomezky, večer jsme se dozvěděli zajímavosti z historie Malé Úpy a zakončili den diskotančením.

Den pátý a šestý: středa 31. ledna a čtvrtek 1. února 2018

Lyžujeme, lyžujeme, karbaníme, máme se fajn, trénujeme na páteční závody.

V Malé Úpě zpracovala Mgr. Šárka Eisová