Search
Close this search box.

LVK1: Lyžařský výcvikový kurz 2018

Den první a druhý: sobota 13. ledna a neděle 14. ledna 2018

Zdravíme všechny do nížin z Krakonošova království. Dorazili jsme v pořádku, první den jsme se seznámili s areálem, ubytovacím zařízením a pochutnali si na špagetách k večeři. V neděli jsme lyžovali už ve družstvech, naši „nováčci“ všichni už odpoledne jezdili vlekem, dolů jsme trénovali různé druhy zastavování, nejlépe nám jde zastavování pádem. Pokročilí lyžaři zdokonalují své umění na svahu a hlavně, všichni trénujeme carvingový oblouk, k obědu byla svíčková, nejlepší v celých Krkonoších!

Den třetí: pondělí 15. ledna

Dnes jsme už trénovali v drsných horských podmínkách, ale velmi pilně! Cvičíme správný náklon, lyže udržet na hraně, všichni jezdíme na vleku a dolů už to zatáčí i našim „sněženkám a sněhulákům“ a byli pasováni na závodníky! Taky jsme dnes využili služeb Horské služby HMÚ, paní zdravotnice s Pájou se svezly skútrem, máme v kurzu první ortézu (doufáne, že poslední), ale statečná Pája nechce domů, takže jsme půjčili sáňky a trénujeme slalom na sáňkách i s ortézou… máme tady skvělou bandu sedmáků, jsou báječní, vytrvalí a šikovní!

Den čtvrtý: úterý 16. ledna

V úterý připadla další sněhová peřina a pořád padá a padá. Dopoledne jsme lyžovali, odpoledne jsme se vypravili na Pomezky, kde jsme navštívili infocentrum, místní pekárnu, a všichni si zahráli bowling, k obědu byla rajská, k večeři máme buchtičky se šodó a těšíme se na zítřejší lyžovačku se skvěle upraveným svahem pokrytým dnešním prašanem!

Den pátý: středa 17. ledna

Dnes jsme trénovali a trénovali a trénovali a v pátek nás čeká slalom…

Den šestý: čtvrtek 18. ledna

Sněží, sněží, sněží a fouká, lyžujeme, řádíme, jíme, tancujeme, moc toho nenaspíme… přes veškerou snahu kantorů mají děti energie na rozdávání. Přibyly nám berle, tak jsme půjčili k sáňkám ještě boby a jedeme dál… Večerní přednáška byla tematická – Hanč a Vrbata…

V Malé Úpě zpracovala Mgr. Šárka Eisová